Salı, Haziran 9

Hayat Bahçesi

Kendimi bildim bileli yaz demek tatil demektir benim için.Henüz bir kaç aylıkken tuzlu su ile,kum ile güneş ile tanışıklığım çünkü..
Yaz demek deniz demek benim için..Her zaman bulunduğun şehri terki diyar eyleyip kıyıların her hangi birinde akdeniz olur ege olur karadeniz olur tuzlu su ile buluşmak demek...

Bünye öğrenciyken alışıyor bir de 3 aylık kos koca tatile..Dile kolay ama 16 yıl boyunca (5 ilkokul+7 lise(hazırlıklı neye hazırlanıyorsak)+4 üniversite) haziran geldiği anca giriyorsun tatil moduna..

Ve sonra gerçek hayat..Zann diye diyor ki sana yok öyle bir tatil artık canım..Maaazide kaldı o günler..Bakıp bakıp hatırlayacağın fotoğraflarda diyor..
Mezun olmadan önce bunun paniğini yaşardım; benim bünyem 3 aylık tatile alışık 1 yılın sonundaki 14 günü ne yapayım beeeen derdim..Aynı böyle 'ben' kısmına vurgulayarak...
Ama ademoğlu alışıyor işte herşeye (:
Yazın bu sıcak günlerinde canım pek tabi tatil isterken asıl istediğim geçen sene gittiğimiz Ayvalık tatilinde Alibey (eski adıyla Cunda) adasındaki 'Hayat Bahçesi'nde tekrar gitmek...Bu sefer daha uzunca oturup daha bir detaylıca bakmak salkımlara,duvardaki resimlere ayrı ayrı tüm detaylara...

inanılmaz derecede güzel, sıcak bir mekan yolu Alibey adasına düşenlerin mutlak uğraması gereken bir yer sahibesi de çok tatlı bir bayan..

ve evet emekliliğimi o adada geçiricem bu da başka bir post konusu =)


*hayat bahçesinin salkımlarından bir kare.Tarihi özellikle kaldırmadım.Geçen o zamanlar ordayken bu sene o zamanlar nerde olurum blog bakalım görelim (:

mutlu mutlu Salı herkese!




'Anneciğim mezuniyetini canı gönülden, yürekten kutlarım...Donald Trump korksun senden! =P'

16 yorum:

Adsız dedi ki...

öyle güzel yazmısşınkı aldın göturdun benı oralara.ıkı cumleyle neler hıssettırıyosun...çok begenıyorum cumlelerını ama yasını bır oncekı yorumda gorunce sasırdım .yasının ustunde bır kabılıyet ,ortalıktakılere bakınca :)

Bugra dedi ki...

Kıskanıyorum ama ya /:

Adsız dedi ki...

canım benim büyüdük işte...değişti herşey...Alışmak zor da olsa alışıyoruz...Ama bilirim sen kaçarsın bir şekilde yaparsın tatilini :) daha buraya da geleceksin karadenizde de yüzeceğiz birlikte (:

annişin mezuniyeti hayırlı olsun...Tebrik ediyorum onu ellerinden ve yanacıklarından öpüyorum...Hayranım onun hayat karşısındaki duruşuna...Biz böylesine sıkılmışken herşeyden o bitmek tükenmek bilmeyen bir enerjiyle hergün yeni bir şeyler katıyor kendine...

keLemek dedi ki...

Dolunay;
blogta yaşlı gösteriyorum değil mi =))normalde de yaşımı söyleyince sasırırlar..Ve çok tesekkür ederim güzel sözlerin için..
Sen birde msj yazarken gör telefonda mimiklerim yazdıgım mesaja göre sekillenir arkadaslarımda cok güler bu duruma.
Demek ki yazılarımda da o oluyor ki bu kadar iyi yansıtabiliyorum :))

keLemek dedi ki...

neyi bug ? =))

keLemek dedi ki...

çiçeğim
büyümeseydik ya..OLmaz mıydı?
biz büyüdük ve kirlendi dünya ya..Biz büyüdük ve kirliymiş aslında dünya..


ayrıca benim bitaneeem o bitaneem =)
bende onun azminin azıcııığı olsa nerlerde olurum.belki genlerin kıyısından kösesinden kapmısımdır .
Bakıyım bi :D :D

nergisce dedi ki...

galiba bende artik uzunca bir "beeeeen" cümlesi kuracagim:) ufff yasasin tatiller:)
slogan atasim var:)

Bugra dedi ki...

Her$eyi :)

SiL BaştaN dedi ki...

Tebrikler anneciğine, selamlar saygılar... Emeklilik bana daha yakın bu dediğin yerleri gezeceğim bir bir... Sevgimle öptüm..

keLemek dedi ki...

kesinkliklee yasasın yasasın tatillerrrrr Nergisçecim =)

keLemek dedi ki...

Bug,farkındayım kıskanclıgının :D

keLemek dedi ki...

Yükselin,
benim içinde gez benim içinde
tesekkürler cok

Unknown dedi ki...

Canım yazdıklarınla benim de aklıma denizi,kumu,güneşi düşürdün halbuki ben;bu yazı başka türlü planlamıştım.Planlarda değişiklik mi yapsam ne.....? Canım:gençlikte günler kısa ,yıllar uzun;yaşlılıkta ise günler uzun yıllar kısadır..Onun için ben her günümü en güzel şekilde değerlendirmek zorunda hissediyorum...Bebeğim kutlaman için de ayrıca teşekkürler.gökyüzünün ömrü ve yükselin iyi dilekleriniz için sizlere de teşekkürler.

Bugra dedi ki...

Hahayyt, yakalamı$ken bende tebrik edeyim kocamaaannn :))

Ba$arılanırızın devamını diliyorum, süpersiniz Birsel Ablacım :)

Unknown dedi ki...

Buğra cım sana da teşekkür ederim.Ama tebriğin için mi yoksa bana abla dediğin için mi bilemedim:))

keLemek dedi ki...

ne demek bitanem gurur duyuorum senlee her zaman her daim.hep hep hep (: